Jaren 40 jurken

10 artikel(en)

 • Foto-tabel  Lijst 

  10 artikel(en)

 • Foto-tabel  Lijst 

  Jaren 40 jurken van Notorious Clothing

  De 40´s waren bijzondere tijden met een unieke eigen stijl, zoals de jaren 40 jurken. Ondanks de tweede wereldoorlog ontstonden er geheel nieuwe silhouetten en kapsels. Stijliconen uit die tijd als Joan Crawford, Bette Davis en Rita Hayworth zette een compleet nieuwe toon in deze periode. De Franse mode industrie krabbelde weer op en ontwerpers als Christian Dior gaven de mode een nieuwe classy elegante impuls. Rokken werden voller en wijder. De taille werd geaccentueerd en het zandloper figuur benadrukt met pofmouwtjes en sweetheart halslijnen. Na een periode van haast jongensachtige figuurloze mode in de jaren 20 en 30 waren deze vrouwelijke silhouetten een verademing en inspireren ze vandaag de dag nog altijd. Je vind daarom in onze collectie veel jurken terug die de sfeer ademen van deze tijd. Merken als Collectif, 20th century foxy, Pretty Retro en Daisy Dapper laten zich graag inspireren door de jaren 40 en dat is zeker terug te zien in de ontwerpen. Al deze jurken zijn reproducties en je krijgt daarmee het beste van twee werelden. De prachtige stijl en vormgeving van toen uitgevoerd in de moderne ademende en meer draagbare stoffen van nu. Heerlijk!

  Onze winkel in Utrecht

  Alle mooien jaren 40 jurken kan je in onze winkel in Utrecht komen passen. We vinden het belangrijk dat je alles kan voelen en uitproberen in een fijne pasomgeving voordat je iets koopt. We staan je graag bij met goed en eerlijk advies zodat je zeker weten met de beste jaren 40 jurk naar huis gaat. Een jaren 40 jurk die gewoon het beste in jou naar boven haalt. Onze winkel is goed bereikbaar en ook op zondag geopend.

  Maten jaren 40 jurken

  We proberen altijd een zo groot mogelijk assortiment te hebben voor alle maten tussen maat XS/34 en maat 5XL/50. We vinden het namelijk belangrijk om voor alle vrouwen van alle maten en leeftijden genoeg keus aan te bieden. We kijken samen naar je lichaamstype en wat daar het beste bij past om jou te laten stralen. We zien het als onze missie om jou zo goed mogelijk voor de dag te laten komen op een manier die bij deze toffe retro vintage en jou stijl past.

  Gratis Verstel service jaren 40 jurken

  Hebben jouw jaren 40 jurken een kleine aanpassing nodig dan kunnen we tevens simpele verstelwerkzaamheden voor je verrichten. Denk hierbij aan de lengte van de rok inkorten, een ander knoopje of extra tailleren. Deze service is helemaal gratis! Mocht je niet uit de buurt komen dan hoef je niet terug te komen om je verstelwerk op te halen. We sturen het gewoon naar je op. Ook helemaal gratis.

  Online shoppen

  Weinig tijd of woon je niet in de buurt? Online bestellen kan ook! Omdat we elke dag vele mensen helpen bij het passen in onze winkel weten we precies hoe alles valt, hoeveel stretch de stof heeft en wat geschikt is voor welk lichaamstype. Dit proberen we zo goed mogelijk te beschrijven in onze begeleidende teksten. Maattabellen zeggen namelijk niet alles. Twijfel je over jouw jaren 40 jurk? Bel of mail ons voor advies. We helpen je graag om je ook op afstand zo goed mogelijk te adviseren.