20th Century Foxy

3 artikel(en)

 • Foto-tabel  Lijst 

  3 artikel(en)

 • Foto-tabel  Lijst 

  20tch Century Foxy kleding

  Op dit merk zijn we bijzonder trots! 20th century Foxy is onderdeel van The house of foxy. Een britse modeonderneming die zich toelegt op het ontwerpen van vrouwenkleding geïnspireerd op de klassieke vormgeving uit de jaren 30, 40, 50 en begin 60 en dan vooral de glamoureuze Hollywood kant van deze modestijl. Denk aan dan vooral aan de Hollywood Diva's van weleer: Elizabeth Taylor, Grace Kelly en Ava Gardner.

  Gemaakt in de U.K

  The House of Foxy maakt al haar vintage geïnspireerde jurken, tops en rokken grotendeels in de U.K en daar zijn ze erg trots op! Ze stellen zich ten doel om kleding te produceren van hoge kwaliteit, lokaal geproduceerd onder goede omstandigheden verwaardigd. Ze hebben een aantal verschillende lijnen onder hun hoede waarvan 20th century foxy er een van is samen met Pretty retro. Beide zijn bij Notorious Clothing te verkrijgen.

  Glamour & style for elk lichaamstype

  20th Century foxy zijn de paradepaardjes van The house of foxy. In deze lijn zijn vooral de classy sjieke jurken ondergebracht van de hoogste kwaliteit aan stoffen en afwerking. Het zijn dus echt de creme de la creme ontwerpen voor een feestelijke, glamourous of geraffineerd sexy look. Elk model is ontworpen en gemaakt met een ander lichaamstype als inspiratie. Zo is er een jurk voor elke vrouw! Of je nu gaat voor een fifties premiere swing jurk of een sexy glamour pencil dress. 20th century Foxy heeft de mooiste ontwerpen voor elk figuur.

  Het ontstaan van the House of Foxy

  Oprichtster en eigenaares Clare Quartermaine van The house of foxy kocht haar eerste vintage outfit op haar veertiende van haar zuurverdiende geld dat ze verdient had met een rottig schoonmaakbaantje. Er volgde nog vele aankopen en dit was dan ook het begin van een heuse vintage kleding obsessie die aardig uit de hand aan het lopen was. Na een aantal kinderen en veranderingen in kledingmaten werd het vinden van de perfecte vintage jurk steeds moeilijker. Zeker als er niet meer maten beschikbaar waren. Die teleurstelling werd haar teveel! Ze ging op zoek naar ontwerpers met dezelfde obsessieve passie voor vintage mode als zijzelf. Ontwerpers die nieuwe stoffen en technieken combineren met de classy look van toen. Deze dingen samen zorgen voor een elegante vintage look maar met de voordelen van moderne stoffen en meerdere maten om uit te kiezen! Dit enthousiasme voor reproducties en haar kennis van marketing heeft ze gecombineerd in haar eigen fashionbrand: The house of Foxy!

  Pretty Retro

  Ondertussen heeft ze verschillende retro kledinglijnen onder haar hoede met elk een eigen specialiteit. Naast 20th century Foxy Brengt The House of Foxy ook de Pretty Retro lijn uit. Daar waar 20th century Foxy vooral bedoeld als dress to impress lijn. Pretty retro is iets toegankelijker voor alledag. In deze lijn zitten de vintage ontwerpen die meer geïnspireerd zijn op dagelijkse draagbaarheid. Dit zijn dus de items die je makkelijk kan combineren en die je bijvoorbeeld kan dragen naar werk zonder dat je hoeft in te boeten aan die heerlijke vintage feel!