Jaren 40 kleding

Artikelen 1 tot 12 van 41 in totaal

 • page 1/4
 • Foto-tabel  Lijst 

  Artikelen 1 tot 12 van 41 in totaal

 • page 1/4
 • Foto-tabel  Lijst 

  Jaren 40 kleding bij Notorious Clothing

  Na de jongensachtige mode van de jaren 20 en 30 kreeg de mode in de jaren 40 ondanks de tweede wereld oorlog een geheel nieuwe impuls. Bij jaren 40 kleding werden de rokken voller, taille werden geaccentueerd. De franse mode industrie krabbelde weer op en ontwerpers als Christian Dior zorgde voor die elegante en classy look waar we ook nu nog door geïnspireerd raken. Stijl iconen uit die tijd zoals Rita Hayworth, Jaon Crawford, Doris Day en Bette Davis kwamen met een meer vrouwelijke look in kleding maar ook in kapsels. Er waaide een frisse wind en vooral na de oorlog was er weer hoop voor de toekomst. Dit zie je zeker terug in de ontwerpen uit die tijd. Laat je ook inspireren door die prachtige retro vintage stijl van de jaren 40 kleding! Je vind bij Notorious Clothing vele rokken, tops, jurken en accessoires van merken als Daisy Dapper, 20th century foxy, collectif en Pretty Retro die het beste uit twee werelden combineren. De prachtige jaren 40 kleding maar dan uitgevoerd in de fijne draagbare ademende stoffen van nu. The best of both worlds! Maten jaren 40 kleding en lichaamstype We vinden het heel belangrijk dat er voor elke vrouw met elke maat genoeg keus is. Daarom hebben we een ruime maatrange van maat 34/XS t/m maat 50/5XL. We kijken graag samen met jouw naar je lichaamstype en zoeken daar de jurk, rok of top bij die het beste in je naar boven lat komen. Zo kan jij helemaal stralen in die super vrouwelijke retro vintage stijl. Wedden dat je veel complimenten krijgt?

  Onze winkel in Utrecht

  Onze winkel vind je in hartje Utrecht en hier kan je alle jaren 40 kleding komen passen en uitproberen. We vinden het belangrijk dat je op je gemak alles kan voelen en uitproberen in een fijne pasomgeving. We staan je bij met goed en eerlijk advies en zeggen ook als iets je minder goed staat en waarom. Onze missie is om datgene te vinden waarin jij het beste naar voren komt en waar je je prettig in voelt. Onze winkel is goed bereikbaar en ook op zondag open. Kijk vast op onze website naar onze collectie. Wat je online ziet is dezelfde voorraad als dat we in de winkel hebben hangen.

  Gratis verstelservice jaren 40 kleding

  Is de jaren 40 kleding die je voor ogen hebt net te lang? Of heb je liever een kortere mouw aan die top? Simpele aanpassingen doen we helemaal gratis voor je. Naast inkorten kunnen we bijvoorbeeld ook extra tailleren een ander knoopje aanzetten of een buste wat hoge dichtmaken zodat je die top ook naar kantoor aan kan. Woon je niet in de buurt? Geen nood. Je hoeft niet helemaal terug te komen om je verstelwerk op te halen. We sturen het gewoon naar je op. Ook weer helemaal gratis.

  Online bestellen

  Geen tijd of woon je niet in de buurt om jouw jaren 40 kleding te komen passen? Geen nood. Bij ons kan je ook online bestellen. We uploaden nieuwe items altijd super snel naar onze website zodat je ook online een actueel beeld hebt van onze collectie! Doordat we elke dag vele verschillende klanten helpen weten we precies hoe alles valt en proberen we in onze beschrijvingen zo goed mogelijk aan te geven hoeveel stretch de stof heeft, hoe groot of klein het valt en voor welk lichaamstype het item het meest geschikt is. Maattabellen zeggen helaas maar erg weinig dus je kan ons beter bellen of mailen als je graag even advies wilt over welke maat je het beste kan bestellen. We helpen je dan zo goed mogelijk om ook op afstand in te schatten wat voor jou het beste gaat werken.