Ondergoed is alles!
Het maakt of breekt je outfit: Je ondergoed. We durven zelfs te beweren dat dit het belangrijkste onderdeel van je outfit is. Misschien klinkt dat een beetje gek. We zijn immers geen Lingeriewinkel. Toch staan we vierkant achter dit statement. Een jurk staat zoveel beter met juist en goed ondergoed. Zoals met veel dingen staat of valt het met een goede basis. En die basis van je outfit is je ondergoed. Ondergoed zijn de wielen van de auto, De poten van de stoel, de fundering van een gebouw.  Maar hoe zorg je voor een goede basis?

Stap 1: Je BH kan beter.
Om te beginnen start je met een goede BH. Een goede BH is niet perse een dure BH. Je kan beter een BH van €25,- hebben die je goed past, ondersteuning geeft en niet snijd dan een BH van €150,- in de verkeerde maat. Nog steeds zien we vaak dat dames de verkeerde maat BH dragen. Dit komt vaak doordat we steeds dezelfde maat kopen terwijl ons lichaam veranderd. Ga dus ALTIJD voor een brafitting naar een goede lingeriezaak en laat elke keer weer even je maat bepalen. Lingeriezaken die met een meetlint aan komen zetten kan je meteen verlaten. Het zegt niets! Jai-lana van Leesvoer schreef er eens een steengoede BLOG over. Hierin vind je tips voor het zelf vinden van de juiste maat BH: http://www.leesvoer.net/je-doet-het-fout/ Tips voor goede lingeriezaken vind je hieronder.  

Stap 2: Naadloos ondergoed
Oke. Je hebt nu de juiste BH. Je zal zien hoeveel dat al scheelt. Heb je al complimenten gehad dat je er goed uitzag of de vraag of je afgevallen bent? Juist, zoveel maakt de juiste BH dus uit. Dan gaan we kijken naar de rest van je ondergoed. Wat we ook veel zien is dames die ondergoed dragen die snijd. Dit zie je zeker weten door een jurk heen. De jurk tekent erg wordt er dan gezegd. Het is echter niet de jurk die tekent maar je ondergoed. Draag bij voorkeur naadloos onzichtbaar ondergoed. Dat je een string niet ziet is een groot misverstand. Strings snijden juist erg vaak en is daarom meestal helemaal niet de beste oplossing. Wij hebben een heerlijk broekje in de collectie die perfect overal onder gedragen kan worden en onzichtbaar is: https://www.notoriousclothing.nl/seamless-hipster.html

Stap 3: Het onmisbare onderjurkje
Goed, je hebt een goede BH en een fijn broekje. Voor sommige is dat genoeg. De meeste van ons ( laten we eerlijk zijn) kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken. Vooral bij het dragen van strakkere stretchjurken raden we daarom onze gladmakende onderjurkjes aan: https://www.notoriousclothing.nl/shapewear-onderjurkje.html Ik weet wat je denkt: Echt…wat een toestand. Moet dat echt? Moet een jurk niet gewoon vanzelf goed zitten? Sommige dames hebben nare ervaringen met niet goed zittende, opkruipend of goedkope (of juist dure) shapewear en willen er eigenlijk niet meer aan. Dan grijp ik weer even terug op die goede basis die zo belangrijk is. Verreweg de meeste van onze klanten is na passen overtuigd van dit onderjurkje. We hebben dan ook flink ons best gedaan om in het oerwoud van shapewear merken de allerbeste te vinden. Dit onderjurkje gaat onder je boezem langs. In tegenstelling tot shapewear hempjes en jurkjes die over de boezem gedragen worden wordt de boezem bij onze jurkjes niet platgedrukt. Je goede BH kan haar werk doen en bij veel jurken komt hierdoor je boezem veel mooier naar voren en ogen je taille smaller.
Shapewear die je beloofd dat je meteen een maat kleiner wordt kan je direct laten liggen. Niets is zo vervelend als de hele dag in elkaar geperst worden. Een goed onderjurkje geeft je veel draagcomfort en zorgt voor een gladde basis. Het is iets wat eigenlijk bij je dagelijkse outfit hoort en moet dus lekker zitten. Dat is ook wat we beloven en daarbij krijg je er bij ons tevens kruipt-niet-op garantie bij. Kom ze zelf eens proberen. Dan zie en voel je direct het verschil.

Stap 4: Panty’s en passen.
Oke…Goede BH, goed broekje, onderjurkje. Sommige dragen nog een panty (zeker als het nog fris is). Let bij het kiezen van een panty er ook altijd op dat je panty niet snijd. Sommige shapewear panty’s kunnen dit nog wel eens doen. Koop panty’s altijd lekker te groot. Dat zit fijner en snijd niet. Let er ook op of er geen lelijke naden in het broekje zitten. Ook dit kan je door je kleding heen zien en dat zou zonde zijn. Goede Pantymerken zijn Falke en het merk wat we zelf verkopen: Pamela Mann.

De Basis is gelegd! Je kan nu jurken gaan passen! Je zal het verschil direct merken. Met een goede basis oogt je lichaam meer in balans, slanker en frisser en staan al die mooie outfits ineens een stuk beter en dat geeft een positieve boost energie.  De meeste onderdelen kan je gewoon bij ons kopen en uitproberen. Een goede BH is echter een specialiteit waarvoor we je graag verwijzen naar de onderstaande winkels:

Utrecht: Mooi lingerie https://www.mooi-lingerie.nl/ 
*Goed advies en goede collectie voor alle maten
Rotterdam: Superbra https://www.superbra.nl/
*Gespecialiseerd in grote cupmaten, ook als je een smalle omvang hebt
Breda: Naron https://www.naron.nl/
* Gespecialiseerd in grotere cupmaten

Manja Brouwers