Black Tie

Help! Ik heb een uitnodiging gekregen met als dresscode: Black Tie. Wat is dan gepast?
Black Tie (of soms ook wel gewoon gala) is een van de klassieke en meest populaire dresscodes. Zeker richting de feestdagen horen we dit vaak voorbij komen. Maar wat is Black Tie nu eigenlijk?

Waarschijnlijk denk je bij Black Tie aan mannen in een smoking, en dat klopt. Een smoking mag niet voor 17:30 uur gedragen worden, vandaar dat Black Tie evenementen altijd in de avond plaatsvinden. Letterlijk avondkleding dus. Weet je gelijk waarom die heren van Downton Abbey zich altijd voor de avond omkleden. ;) Krijg je een uitnodiging voor een bruiloft die overdag plaatsvindt en is het thema Black Tie, dan trek je natuurlijk wel je outfit wat eerder uit de kast. Nog onbeleefder dan je niet aan de etiquette houden, is het verzoek van de gastheer en/of gastvrouw negeren…

Dames hebben bij Black Tie meer te kiezen dan de heren. Black Tie is een formele dresscode en er wordt dan ook een nette en gepaste outfit van je verwacht. Vaak wordt er gekozen voor een lange avondjurk, maar ook een nette cocktailjurk is zeker toegestaan. Kies je voor een kortere jurk, draag dan wel een panty. Voordeel van een korte avondjurk is dat je deze op meerdere gelegenheden kan dragen. Soms is het dus erg fijn om hiervoor te kiezen zodat je meer plezier hebt van je jurk. Uitzondering op de regel is dat er als er een diner ingepland staat, een lange jurk wel verplicht is. Check dus altijd het programma op de uitnodiging.

Er is geen strikt kleurenpalet voor Black Tie, maar aangezien we hier voor een chique, nette look gaan worden rustige kleuren aangeraden. In ieder geval geen felle kleuren en/of drukke prints. Accessoires maken een outfit helemaal af en dat geldt ook voor Black Tie. Maar ook hier geldt weer: houd het simpel en elegant. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke parel of verfijnd diamantje. Bij deze dresscode gaat het allemaal om de details. Een clutch of kleine avondtas is onmisbaar bij deze outfit. Niet alleen maakt dit je outfit helemaal af, het is ook gewoon super handig om je belangrijkste spulletjes bij de hand te houden. Wat absoluut niet mag is een grote tas meenemen of het dragen van horloge. Bij dit soort evenementen let je namelijk niet op de tijd. Dit wordt dan ook als zeer onbeleefd gezien.

Ook voor de accessoires zijn er geen restricties wat kleur betreft. Het belangrijkste is dat je schoenen (een nette pump of hakje), sieraden en clutch met elkaar matchen. En met je jurk natuurlijk. ;) Besteed ook extra aandacht aan je haar en make-up, and you’re ready to go! Kom je er niet helemaal uit, heb je nog vragen of wil je gewoon wat extra advies over wat wel en niet bij elkaar past? In de winkel staan we altijd klaar voor je met advies en kun je verschillende combinaties en stijlen uitproberen. We helpen je graag en denken altijd met je mee!

Alvast wat tips bekijken uit onze collectie? Hier volgen enkele modellen die zeer geschikt zijn voor een black Tie evenement: De Vivian pencil dress, de Helene dress en Bustier lace dress. Ook de Hathaway dress en de Symphony dress zijn goede opties. Voor mensen met een beperkt budget is de Elsie in black ook een prima optie. Heb je een black tie event binnenkort? Kom passen en vind de jurk die perfect bij jou en de gelegenheid past!