Je ziet het vaak als verkoopargument: Dit product is van hoge kwaliteit. Maar wat betekend dat eigenlijk? Wat mag je dan verwachten van een product van hoge kwaliteit? Waar zit die kwaliteit dan in? Een groot misverstand is vaak dat kwaliteit enkel gaat over levensduur of de robuustheid van een artikel terwijl er vele factoren meespelen die de kwaliteit bepalen. Items van goede kwaliteit vergen vaak juist meer onderhoud of verzorging en zijn delicater dan goedkope alternatieven.

 

Lees meer

Black Tie

24-11-2018

Black Tie Help! Ik heb een uitnodiging gekregen met als dresscode: Black Tie. Wat is dan gepast? Black Tie (of soms ook wel gewoon gala) is een van de klassieke en meest populaire dresscodes. Zeker richting de feestdagen horen we dit vaak voorbij komen. Maar wat is Black Tie nu eigenlijk?

Lees meer
Na een interessante discussie op onze facebook pagina hebben we beloofd wat dieper in te gaan ingaan op verschillende stoffen en de belasting daarvan op het milieu. We hebben het in deze blog enkel alleen over de milieubelasting en niet over arbeidsomstandigheden. Niet dat we dit niet belangrijk vinden maar daar gaan we een andere keer dieper op in. Vandaag gaat het dus over verschillende stoffen en het milieu. De kledingindustrie is helaas een van de meeste vervuilende industrieën ter wereld. Zowel katoen als synthetische stoffen hebben grote impact op de natuur en om verschillende redenen.  


&nbsp

Lees meer
Iedereen heeft wel iets waar ‘ie goed in is en iets waar ‘ie totaal niet goed in is. Je probeert zoveel mogelijk je talenten te benutten en je zwakke punten te camoufleren. Of toch niet? Ik wil het met jullie even hebben over een zwak punt van mezelf waarmee ik behoorlijk te koop loop. Ik loop ermee te koop omdat er anders wel eens ernstige misverstanden zouden kunnen ontstaan. In deze blog ga ik door het stof.  


&nbsp

Lees meer

Ondergoed is alles

22-03-2018

Het maakt of breekt je outfit: Je ondergoed. We durven zelfs te beweren dat dit het belangrijkste onderdeel van je outfit is. Misschien klinkt dat een beetje gek. We zijn immers geen Lingeriewinkel. Toch staan we vierkant achter dit statement. Een jurk staat zoveel beter met juist en goed ondergoed. Zoals met veel dingen staat of valt het met een goede basis. En die basis van je outfit is je ondergoed. Ondergoed zijn de wielen van de auto, De poten van de stoel, de fundering van een gebouw. Maar hoe zorg je voor een goede basis?  


&nbsp

Lees meer

Het is super frustrerend! Bij alles dat je past lijk je weer een andere maat te hebben. Pas je de ene keer met gemak in een maatje 38, bij het volgende item dat je past zit maat 42 zelfs aan de strakke kant. Hoe kan het toch dat die maten zo ontzettend veel verschillen? Het zou toch zo fijn zijn als je gewoon weet dat maat Large gewoon altijd en overal goed past. Hoe zit dat? 


 

Lees meer


Vorig jaar deed ik een kort interview met de Utrechtse UIT agenda. De vraag was: Wat moeten men aan met kerst? Mijn eerste reactie was: Mensen MOETEN niets! Men is het mooist als men zich goed en geweldig voelt en als dat in een joggingpak is dan zal dat beter voor die persoon werken dan een op maat gemaakt kostuum. Deze uitspraak werd gelijk de kop van het artikel: zelfs een joggingpak kan voor iemand werken. Wat ik hier eigenlijk mee bedoelde is dat kleding in dienst moet staat van degene die het draagt en niet andersom. Kleding moet het beste in je naar boven halen. Dat werkt voor iedereen weer anders. Het moet geen opgelegde verplichting zijn maar iets waar je blij van wordt waar je je mooi en fijn en zelfverzekerd in voelt!

 

Lees meer

Ode aan polyester

27-10-2016

Wij zijn dol op Polyester! Het is by far ons lievelingsstofje. Helaas heeft polyester nog steeds een slechte reputatie. Compleet onterecht in onze opinie. Tijd op haar naam te zuiveren.


 

Lees meer